טיפול בקמטי הבעה – כולנו מכירים אותם, הם מופיעים בחלק העליון של הפנים, באזור המצח, בין הגבות ובצדי בעיניים ומאותתים לנו שאנחנו מתחילים להתבגר – כן, אנחנו מדברים על קמטי הבעה. קמטים אלו הם רק סוג אחד של קמטים המופיעים באופן בלתי נמנע עם הגיל ומעסיקים אותנו, אך הבשורה הטובה היא שכיום יש דרך להעניק להם מראה חלק יותר ואף לעכב הופעת קמטים חדשים. טיפול בקמטי הבעה. אחד הטיפולים הוותיקים בעולם האסתטיקה הוא טיפול בקמטי הבעה הנעשה באמצעות הדיספורט שנחשב לחומר הזרקה פופולארי ומבוקש. מדובר ברעלן במינון נמוך מאד הנגזר מחלבון שמיוצר על ידי חיידק והזרקתו מובילה להחלשת פעילות השריר לזמן מה.
באמצעות הדיספורט ניתן להחליש ולטשטש קמטי הבעה
למרות שהשתמשו בו למטרות אחרות לפני כן, רק בשנות ה-90 התרחשה פריצת הדרך המשמעותית במהלכה התגלה כי באמצעות הדיספורט ניתן להחליש ולטשטש קמטים בפנים, וכך כבר בתחילת שנות האלפיים טיפול זה הפך לטיפול אסתטי נפוץ ברחבי העולם, והוא נשאר כזה עד היום. נשים במגוון גילאים, וכך גם גברים, נוהגים לעבור טיפול זה הן בשל יעילותו והן בגלל שמדובר בתהליך שנחשב בטוח יחסית וקל. מלבד הדיספורט, קיימות היום טכניקות, מכשור רפואי וטיפולים עם חומרי מילוי המיועדים לטיפול בקמטים אלו, כאשר הבולטת ביניהן היא כמובן החומצה ההיאלורונית. אז מדוע בכלל מופיעים קמטי ההבעה ומה קורה במסגרת הטיפול בהם?
על כל אלו נפרט במאמר והמדריך המלא לטיפול בקמטים.
קמטי ההבעה לא סתם נקראים כך וכמו שיכולתם לנחש הם קשורים להבעות השונות של הפנים ומופיעים באזורים המפעילים הבעות אלו – קמטי תמיהה במצח, קמטי זעף בין הגבות וקמטי צחוק בצדי העיניים. מדובר בקמטים קטנים יחסית, לעיתים בגודל של פחות מסנטימטר, חלקם שטחיים וחלקם עמוקים. קמטי הבעה נוצרים בשל שני גורמים עיקריים:
תנועה בלתי פוסקת של שרירי ההבעה וירידה באלסטיות העור וכמות השומן בפנים. עם השנים, כאשר הגוף מייצר פחות קולגן ואלסטין, מתרחשת ירידה בנפח הפנים וגם בגמישות העור. כתוצאה מכך העור כבר אינו מתיישר כבעבר ונוצרים הקמטים הקבועים שנשארים ונראים על הפנים גם כאשר לא מניעים את שרירי הפנים. מעבר לסיבות שפירטנו ישנם כמובן גורמים שעלולים לזרז את הופעת קמטי ההבעה. תזונה לא בריאה, עישון וכמובן הימצאות מרובה תחת השמש ללא מקדמי הגנה. להבדיל מהקמטים שתיארנו עד כה אשר נקראים קמטים דינמיים ונמצאים בדרך כלל בחלק העליון של הפנים. קמטים או חוסר נפח יכולים להופיע בכל חלק של הפנים. הסיבה להופעתם כרוכה בעיקר בנפילה של עור הפנים. לסוגי הקמטים השונים מתאימות גם שיטות טיפול שונות כך למשל בקמטים דינמיים רצוי לטפל בעזרת דיספורט ובקמטים היציבים בעזרת חומרי מילוי כגון חומצה היאלורונית. לא הרבה יודעים אך במקרים מסוימים ניתן לשלב את 2 הטיפולים יחד.
כיצד מפחיתים את קמטי ההבעה?
כפי שכבר ציינו הופעת קמטים היא בלתי נמנעת. אף אחד לא מסוגל באמת להפסיק להשתמש בשרירי הפנים, כן תוכלו לנסות לשלוט בחומרתם ואולי אף לעכב את זמן הופעתם.
אם תנהלו אורח חיים נכון יותר שכולל שגרת טיפוח פנים שמקנה לחות לעור, תזונה בריאה, שתייה מרובה ושימוש באמצעים להגנה מהשמש.
מעבר לכך, עולם האסתטיקה מספק פתרונות נהדרים היום בדמותם של טיפולים שונים אותם מיישמים במגוון אזורים בפנים.
מגוון טיפולים בקמטים
- טיפול בקמטים בפנים בין הגבות
- טיפולי קמטים באזור המצח
- טיפול בצדי העיניים
- טיפול בקמטים בסנטר
- טיפול בקמטי הבעה באזור הפה והלסת
ואף מומלץ להתחיל טיפולים אלה עוד לפני הופעתם של הקמטים. הסיבה לכך היא שאם מתחילים לבצע טיפול בקמטי הבעה כבר בשנות ה-20 המאוחרות או שנות ה-30 המוקדמות הדבר יסייע במניעה או עיכוב הופעתם של קמטים קבועים.
במה כרוך הטיפול בקמטי ההבעה?
טיפול באמצעות דיספורט הוא קצר ונמשך בדרך כלל בין 5 ל-10 בלבד, לעומת זאת טיפול באמצעות חומצה היאלורונית הוא לרוב מעט יותר ארוך. אין צורך בהכנה מוקדמת והטיפול אינו כרוך כמעט בכאב, ובכל זאת, ניתן לבצע אלחוש מקומי של המקום באמצעות משחה. לא מעט מטופלים נוטים לחשוש מתוצאות פחות טבעיות כאשר מדובר בדיספורט אבל חשוב להבין כי לרוב כל עוד בוחרים במקום מקצועי לביצוע הטיפול, ניתן להגיע לתוצאה בה יתקבל מראה טבעי והרמוני עם הפנים. בסיום ההזרקה אפשר ככלל לחזור באופן מידי לפעילות אך גם להקפיד וליישם את הוראות השחרור. התהליך אמנם פשוט מאד אך במקרים נדירים יותר אף יישארו שטפי דם אשר חולפים בהמשך. במקרים של שטפי דם ניתן להשתמש במשחות כמו ביאפין או טראומיל כדי לזרז את ההחלמה. חשוב לציין כי הפגישה הראשונה היא רק החלק הראשון של הטיפול בו ניתן לצפות לתוצאות אסתטיות חלקיות בלבד המיועדות לטיפול בפגישה השנייה, בה המטרה היא להגיע לתוצאה אופטימלית.
מה קורה אחרי הטיפול?
ביום הטיפול עצמו יש להימנע ממגע באזור הטיפול, משתיית אלכוהול מופרזת, להימנע מפעילות גופנית ופיזית. בפגישת הביקורת מחליטים לגבי המשך הטיפול ובמקרים מסוימים אף מחליטים להזריק עוד מחומרי הטיפול. התוצאה בטיפול בדיספורט הכי חזקה בחודש חודשיים הראשונים. לאחר מכן משתחררת אט אט עד שחולפת לחלוטין לאחר כ3-6 חודשים. בחומצה היאלורונית אפילו יותר. חשוב לזכור גם כי משך ההשפעה תלוי הרבה במאפייני המטופל עצמו ובאורח החיים. בכל אופן, בשביל לשמור על המראה החלק והטבעי מומלץ לחזור על הטיפול בדיספורט אחת לשלושה עד שישה חודשים.