ככל שאנחנו מתבגרים, הסימנים להזדקנות העור הופכים לבולטים יותר, זה מתבטא בקמטים, נפילת עור פנים וגם באיבוד נפח, לחות וגמישות העור. זה קורה בין היתר כיוון שהגוף שלנו מייצר פחות קולגן ואלסטין. בהתאם לכך, לצד טיפולים בחומרי מילוי שעצם הזרקתם מעניקה נפח ומשנה את מראה הפנים, גובר בשנים האחרונות הביקוש גם לטיפולים מסוג אחר, כאלה שמשלבים מכשור חדשני וביוסטימולטורים. מדובר בטיפולים למיצוק העור התורמים לשיפור במראה העור באופן טבעי על ידי עידוד יצירת קולגן, ועוזרים להעניק מראה רענן וזוהר יותר לעור הפנים. אחד מהטיפולים הפופולאריים בכל הנוגע למיצוק העור הוא טיפול על ידי סקולפטרה – חומר ממשפחת הביוסטימולטורים אשר מעודד ייצור של כמות קולגן גדולה בחודשים עד שנים לאחר הטיפול, והמשמעות היא תוצאות שנשמרות לטווח ארוך יותר בהשוואה לטיפולים בחומרי מילוי אחרים. אז מה עוד אתם חייבים לדעת על הפתרון הטבעי למיצוק העור? הכל בכתבה שלפניכם.
מה הם ביוסטימולטורים?
ביוסטימולטורים הם חומרים המוזרקים אל מתחת לעור במטרה לעזור לגוף לייצר נפח באופן טבעי על ידי עיבוי וחיזוק הרקמות בסיבי קולגן ואלסטין, זאת בניגוד לחומרי מילוי כמו חומצה היאלורונית שהם אלה שיוצרים נפח כאשר מוזרקים לגוף. הבדל נוסף הוא משך הזמן עד שמתקבלת התוצאה הסופית – כאשר מדובר בחומצה היאלורונית אנו בדרך כלל רואים תוצאה באופן כמעט מידי, בעוד בביוסטימולטורים התוצאה תופיע תוך מספר שבועות אך תחזיק במשך זמן ארוך יותר. בשביל להבין את תרומתם של טיפולים למיצוק העור, חשוב לדבר על קולגן: 70% מגוף האדם מורכב מקולגן, מדובר בחלבון חיוני עבור שמירה על לחות וגמישות הגוף המספק עמידות לרקמות העור, העצמות והגידים.
בכל שנה בממוצע אנחנו מאבדים בין אחוז לשניים מכמות הקולגן
הקמטים ואובדן הנפח להם אנחנו עדים עם ההתבגרות קשורים בכך שישנה הפחתה בייצור הקולגן, דבר הפוגע גם בשלד עצמו והופך את העור לדק יותר. בכל שנה בממוצע אנחנו מאבדים בין אחוז לשניים מכמות הקולגן. ובכן, בעוד עובי העור יורד ומתחילים להופיע קמטוטים על הפנים, הזרקת חומרים ביוסטימולטורים מהווה פתרון עבור אנשים שאינם מעוניינים לשנות את תווי הפנים שלהם בדרך להשגת עור עבה ומוצק יותר. מלבד הסקולפטורה, דוגמאות לחומרים פופולאריים נוספים בהם עושים שימוש במסגרת טיפולים למיצוק העור הם רדיאס ופרופילו. האזורים בהם משתמשים בביוסטימולטורים בטיפולים למיצוק העור הם הפנים, הצוואר, החזה (דקולטה), הזרועות והידיים. בנוסף, חומרים אלו יעילים גם עבור עיבוי עור דליל או מקומט בבטן. בעת הצורך, ניתן לשלב טיפולים אלה עם טיפולים שפועלים על שכבת עור עליונה יותר להשגת תוצאה מיטבית, כמו למשל טיפולי PRP ערפד.
מה היא סקולפטרה?
סקולפטרה הוא חומר חדשני המבוסס על חומצה פולילקטית שעוברת דגרדציה באופן טבעי בגוף האדם. גם היא, כמו ביוסטימולטורים אחרים, מעודדת את הגוף להחזרת העובי לעור. על פי מחקרים, טיפול בסקולפטרה מבית גלדרמה העולמית מייצר כמות קולגן גדולה שמיוצרת בחודשים עד שנים לאחר הטיפול, ומכיוון שלגוף לוקח זמן לאבד כמויות כאלה של קולגן, התוצאה נשמרת לפרק זמן ארוך יותר ממה שאנחנו מכירים בשימוש בחומרי מילוי אחרים. סיבה נוספת לכך שטיפול בחומר זה הפך למבוקש טמונה בעובדה שעיבוי עור תורם למתיחת העור והרמת הרקמות מתחתיו. כמו כן, חשוב לציין כי הסקולפטרה נחשבת לחומר בטוח להזרקה בחלקי הגוף השונים ואף ניתן לשלב אותה עם חומרי מילוי אחרים.
טיפולים למיצוק העור בשילוב של ביוסטימולטורים ומכשור
טיפולים למיצוק העור בשימוש עם ביוסטימולטורים צברו פופולאריות לאחרונה מהסיבה הפשוטה שהם מהווים פתרון טבעי שלא מצריך ניתוח. בסופו המטופל נהנה ממראה עור מתוח יותר. מדובר בשיטה חדשה יחסית שמטרתה לסייע בשיפור מראה עור ועיבוי העור מבלי הצורך להזריק נפח באופן ישיר. לצד הביוסטימולטורים, אותם מזריקים ישירות אל תוך העור, במסגרת הטיפול משתמשים בנוסף במכשור רפואי מתקדם. חשוב להדגיש כי הטיפול הוא טיפול משמר ולכן אינו מחליף טיפול הזרקות לעיצוב פנים. מכיוון שהתוצאות בדרך כלל יהיו ניכרות לעין לאחר מספר חודשים וסדרה שכוללת מספר טיפולים הם אינם מתאימים למטופלים שזקוקים לתוצאה מידית. אמנם, אם אתם זקוקים לתוצאה מידית כי יש לכם אירוע בקרוב אך רוצים גם לבצע טיפול שיעודד ייצור קולגן באופן טבעי, הפתרון הוא לשלב בין השניים – הזרקות חומצה היאלורונית לשכבות השומן העמוקות ובמקביל הקפדה על טיפולים בעובי ואיכות העור בעזרת ביוסטימולטורים ומכשור רפואי מתקדם.
במה כרוך הטיפול עם סקולפטרה ומה קורה במהלכו?
מדובר בטיפול קצר הנמשך בדרך כלל בין 5 ל-10 דקות ואינו מצריך הרדמה או הכנה מוקדמת. רמת הכאב במהלכו נמוכה, אם בכל זאת חוששים ניתן למרוח חומר מאלחש לפני הטיפול. לאחר ההזרקה, הצוות המטפל מבצע מסאז' מקומי באזור הטיפול למשך 5 דקות. מדובר בעיסויים שגם המטופל יצטרך לבצע למשך חמשת הימים הבאים על מנת לוודא פיזור אחיד של החומר. בסיום הטיפול ניתן לחזור לפעילות שגרתית תוך כדי הקפדה על ההוראות. בימים הראשונים עלולים להופיע שטפי דם ונפיחות באזורי הטיפול, והם חולפים במהרה. אחרי שהחומר נספג הוא מתחיל לעבוד בתאים השונים בכל שכבות העור, משכבת העור העליונה ועד לתאי השומן שמתחת לעור. זה השלב שבו הגוף מתחיל לייצר קולגן ואלסטין שעוזרים בהחזרת העובי והגמישות לעור. בזמן טיפולים הורמונליים או בזמן הוסת החודשית ההמלצה היא לא לעבור את הטיפול. במצבים כאלה קיים סיכוי גבוה יותר להופעת שטפי דם, וגם סף הכאב עולה. כמו כן, אין לבצע את הטיפול במהלך הריון או הנקה.
למה אפשר לצפות מבחינת תוצאות ולכמה זמן הן מחזיקות?
טיפולים למיצוק העור באמצעות ביוסטימולטורים לוקחים זמן ותלויים בין היתר ביכולת של גוף המטופל לייצר קולגן ובמספר הטיפולים שבוצעו. הקולגן ממשיך להיבנות באופן טבעי בגוף שבועות עד חודשים מסיום הטיפול והתוצאה הנראית לעין. לפעמים גם שנים אחרי, היא מראה עור מתוח, רענן ועבה יותר. משך ההשפעה תלוי גם באזור המטופל וההמלצה היא לחזור על הטיפול אחת לשנה או שנתיים לפחות. כמובן שאין שום מניעה לבצע טיפול כזה לעיתים קרובות יותר, כל עוד זה נעשה בהתייעצות עם המטפל. למעשה, אחת השיטות המובילות כיום בעולם בכל הנוגע לטיפולים אלו היא גישת המסע. במהלכה מבצעים טיפולים קטנים לאורך השנה לשמירה על מראה פנים רענן וטבעי, וכך נמנעים מטיפולים מאסיביים ומילוי יתר. לאחר הטיפול ישנם מספר כללים שחשוב להקפיד עליהם, כאשר במקביל יש לקבוע טיפול ביקורת בין שבועיים לחודשיים מיום הטיפול.
ההנחיות לשבועיים שאחרי הטיפול הן בין היתר:
- הימנעות מטיפולים קוסמטיים שונים, אלא אם כן התקבל אישור
- הימנעות מטיפולי שיניים שאינם דחופים, הימנעות מחימום מקום הטיפול
- הקפדה על שתייה מרובה של מים
- הקפדה על שימוש במסנני קרינה ומקדמי הגנה