אם גם אתם שומעים את צמד המילים קמטים בפנים ומרגישים לחץ, אתם לגמרי לא לבד, הרי מי לא היה רוצה לעצור קצת את הזמן? ובכן, היום יש טיפולים אסתטיים שמאפשרים זאת ועוזרים לטשטש את סימני הגיל המתבטאים בין היתר בקמטים. לא הרבה יודעים, אך יש סוגים שונים של קמטים, ולכל אחד מאפיינים משלו. במאמר זה נתמקד בסוג אחד, קמטי הבעה. הטיפול בקמטי הבעה נעשה באמצעות מרככי שרירים ולמעשה מדובר באחד הטיפולים הכי ותיקים אך גם בין ההכי מבוקשים עד היום. לפניכם כל מה שאתם צריכים לדעת על קמטים בפנים שמוגדרים כקמטי הבעה.
קמטי הבעה, מה הם, למה הם מופיעים והאם יש דרך לעכב אותם?
קמטים בפנים הקשורים להבעה יכולים להיות שטחיים או עמוקים ויופיעו במקומות כמו המצח, צדי העיניים, בין הגבות, פה, סנטר ולסת. לרוב הם יצוצו עם תחילתו של תהליך הזדקנות העור, כאשר בעצם לקראת גיל 30 הגוף שלנו מתחיל לייצר פחות קולגן ואלסטין האחראיים על גמישות וחוזק העור. קמטים ספציפיים אלה נוצרים בגלל התנועה המתמדת של שרירי ההבעה ולמעשה בגלל אותו אובדן גמישות הם מפסיקים להתיישר וכך נוצרים הקמטים המדוברים.
לא תמיד קמטים בפנים יופיעו בגלל הגיל
ישנם גורמים שיעודדו אותם להופיע עוד לפני, כמו למשל גנטיקה. גורם נוסף המשפיע על איכות העור שלנו, בעיקר במדינה חמה כמו ישראל, הוא חשיפה מרובה לשמש ולקרינת UV המזיקה שלה. בנוסף, יש המון הרגלים לא בריאים שמשפיעים לרעה על מצב העור ומעודדים הופעה מוקדמת של קמטים בפנים. כשהבולטים מבניהם הם תזונה לא נכונה ועישון. ואם כבר מדברים על אורח חיים, מומלץ לשלב בו פעילות גופנית, לא תאמינו כמה טוב זה יעשה לעורכם.
השפעת הטיפוח על עור הפנים ויצירת קמטים בפנים
גם לטיפוח יש השפעה לא קטנה על הופעת קמטים בפנים, ותופתעו לגלות שאנחנו לא מדברים על חוסר טיפוח אלא דווקא על שימוש במוצרים שאינם תואמים לעור שלכם. עם הטיפוח לא מחכים לגיל 30, מתחילים איתו עשור קודם לכן. שני גורמים נוספים ואולי מפתיעים הם לחץ ושימוש מוגזם ולא נכון בשרירים של הפנים שקורה למשל כשאתם צריכים משקפי ראייה אך לא משתמשים בהן וכתוצאה מכך מאמצים את העיניים ומכווצים אותם בחוזקה.
כל מה שחשוב לדעת על הטיפול בקמטים בפנים
כאשר מדובר בקמטים בפנים הקשורים בהבעה, הבשורה האחרונה מבחינת תרופות טיפוליות היא הדיספורט שמאושרת על ידי משרד הבריאות הישראלי, ה-FDA האמריקאי וה-CE האירופאי. מדובר בתרופה המבוססת על חומר שעובד על הרפיית שרירים. טיפול בקמטי הבעה באמצעות דיספורט הוא אמנם קצר ונמשך בדרך כלל בין 5 ל-10 דקות אך הוא חייב להתבצע על ידי רופא מנוסה. טרם הטיפול ניתן למרוח משחה מאלחשת למרות שרמת הכאב נחשבת יחסית נמוכה והזרקת החומר בנקודות הנבחרות בפנים מתבצעת על ידי מחט דקה. החומר מוזרק היישר אל השריר שיוצר את הקמט.
בדרך כלל בסיום הטיפול ניתן לחזור לפעילות כמעט רגילה בהתאם להוראות הרופא. בימים הראשונים ייתכנו תופעות לוואי כגון שטפי דם, שבדרך כלל חולפים במהרה. הדיספורט הוא חומר הנחשב בטוח יחסית אבל אם תבחרו בקליניקה שאינה מקצועית מספיק העושה שימוש בחומרים שאינם איכותיים תסתכנו בתופעות קשות יותר. ככלל לאחר כשבועיים ניתן יהיה לראות את התוצאות הסופיות. כמו כן, חשוב לקבוע לזמן זה בדיקת ביקורת כחלק מהטיפול. בבדיקה זו תיבחן האופציה להמשיך ולשפר את תוצאות הטיפול. פרט חשוב נוסף שצריך לדעת על הטיפול הוא שאסור לבצע אותו בזמן הריון והנקה.
לא לזלזל – ההוראות אחרי הטיפול שתצטרכו להקפיד עליהם
להשגת תוצאות טיפול מיטביות, לא מספיק רק לבחור קליניקה ורופא מעולים, אלא גם חשוב לעקוב בדיוק אחר הוראות השחרור, בעיקר כשהן לא מסובכות כלל.
בשעות הראשונות אחרי הטיפול: נמנעים משינה או שכיבה, מפעילות פיזית כמו הרמת חפצים וגם מאיפור.
ביום הטיפול: נמנעים מבילוי בסאונה, מספורט או כל פעולה אחרת שעלולה לחמם את אזור הטיפול ולגרום לתזוזת חומר.
כך תשמרו על התוצאות
אחת השאלות שהכי מעניינת את המטופלים בסופו של דבר היא כמה זמן התוצאות אמורות להחזיק ואיך ממקסמים זמן זה. ראשית נתחיל עם המלצה להתחיל מוקדם ככל האפשר עם טיפולים בקמטי הבעה, לפני שהם יהפכו לעמוקים. ולגבי הזמן בו התוצאות נשמרות זה תלוי בחומר המוזרק, בכמות החומר המוזרקת ובעיקר במאפיינים אישיים של כל מטופל. כדי לשמור על התוצאות מומלץ לחזור על הטיפול אחת לשלושה עד שישה חודשים, לפי הצורך.