circle

טיפול PRP/i-PRF

נשירה, הקרחה והידלדלות שיער מהווה בעיה הולכת ומתגברת, המצריכה פתרונות שונים ומתקדמים. הרקע להקרחה משתנה בין גברים ונשים וקשור בין היתר לסטרס, לגנטיקה, לחשיפה לנזקים סביבתיים ועוד... כאשר יש ירידה בנפח השיער והשערה הופכה לדקה יותר, כדאי לגשת לרופא ולאבחן את המצב. כמובן שבשלבים יותר מתקדמים של ההקרחה כבר ממש רואים אזורים קרחים יותר ואז אין ספק. כיום קיימים בשוק מגוון טיפולים שנועדו כדי להיאבק בתהליך ההקרחה. חלקם יעילים יותר וחלקם פחות, בין הפתרונות האמינים והאיכותיים בשוק תוכלו למצוא את PRP/i-PRF לעיבוי השיער:
i-PRF - platelet rich fibrin
PRP- platelet rich plasma

PRP/i-PRF לעיבוי השיער

(Platelate Rich Plasma) טיפול מוכח מחקרית לעידוד עיבוי וצמיחת השיער, המבוצע ברשת ביוטי קליניק באמצעות טכנולוגיות מובילות המאושרות על פי תקן CE האירופאי ומשרד הבריאות. בטיפול PRP/i-PRF לעיבוי השיער לוקחים כמות קטנה של דם מהמטופל אותה מכניסים למכשיר מיוחד לביצוע תהליך של מיצוי והשבחה, במהלכו מבודדים את נוזל הפלזמה העשיר בטסיות המבודד מן הדם. לטסיות אלה תפקיד חשוב בגוף האדם כי הן אחראיות בין היתר על תהליכי ריפוי של הרקמות השונות. בשלב הבא לוקחים את נוזל הפלזמה ומזריקים לאזורים נבחרים באזור הקרקפת. פעולה זו מעודדת יצירת כלי דם וזרימת דם מוגברת לקרקפת, דבר המוביל לחיזוק שורשי זקיקי השיער הקיימים, וגם לעיתים להופעה של זקיקי שיער חבויים ורדומים. הטיפול מומלץ גם לפני ואחרי השתלת שיער.

הנחיות ל-24 השעות שלאחר הטיפול.

1
יש להימנע מטיפולים קוסמטיים-אסתטיים בשיער או בקרקפת ללא אישור מהצוות הרפואי.
2
להשתדל להימנע משטיפת השיער מלפני השינה ועד לבוקר שלמחרת.
3
יש להקפיד על שתיית מים מרובה (לפחות 8 כוסות = 2 ליטר ביום).
4
 להימנע מחשיפה לשמש ישירה.
5
 להימנע מפעילות ספורטיבית מאומצת למשך 5 שעות מסיום הטיפול.

תופעות לוואי שכיחות לאחר טיפולי PRP/i-PRF:


שטפי דם קטנים שחולפים בדרך כלל לאחר מספר שעות, חוסר נוחות או כאב ראש שככלל חולפים בשעה הראשונה ובמקרים נדירים יותר לאחר יום-יומיים.
הנחיות נוספות:
אי הקפדה על כל ההנחיות לעיל ו/או אי הקפדה על הגעה לביקורת לפי ההמלצות עלולה לפגוע בהצלחת ותוצאת הטיפול. מלוא ההנחיות יינתנו על ידי הצוות הרפואי במסגרת פגישת הייעוץ.
אין להפסיק בחודשים שלפני ובזמן פגישות הטיפולים, טיפולים אחרים המיועדים לצמיחת שיער, כגון פרופסיה (FINESTRIDE) או מינוקסידיל (REGAINE) מאחר והפסקתם יכולה לגרום לנשירה ולפגוע בתוצאות טיפולי ה-PRP/i-PRF. 
אם לא נעשו לאחרונה, יש לפנות במהלך החודש הקרוב לרופא משפחה לצורך ביצוע בדיקות דם הכוללות: ספירת דם, TSH, ויטמין B12, חומצה פולית, ויטמין D, פריטין/ברזל.

שאלות ותשובות

איך מתבצע הטיפול?
הטיפול מבוסס על החזרת דם המטופל לעור.
הטיפול מתחיל בלקיחת כמות קטנה של דם מזרוע המטופל שעובר תהליך מיצוי והשבחה.
הטיפול מעודד יצירת כלי דם וזרימת דם מוגברת לקרקפת, מה שמעודד הופעה של זקיקי שיער חבויים ומחזק את בסיס זקיקי השיער הקיימים, גם לאחר השתלת שיער.
מתי אוכל לראות תוצאות?
כבר בשבועות הראשונים לאחר הטיפול ניתן להבחין בחיזוק שורשי השערה. השיער צומח מהר יותר במקביל לירידה בנשירת השיער ולחיזוק השערה הקיימת.
תוצאה אופטימלית ניתן לראות לאחר טווח זמן של בין חצי שנה עד שנה, לאחר טיפולים חוזרים ועקביים.
כמה זמן אורך הטיפול?
הטיפול קצר, בדרך כלל סביב 5-10 דקות.
האם הטיפול כואב?
הטיפול מתבצע ללא הרדמה ולכן הכאבים הם מינימליים. תיתכן תחושת אי נוחות קלה שככלל חולפת כעבור מספר שעות.
לכמה טיפולים אזדקק כדי להגיע לתוצאה הרצויה?
על מנת לשמור על מראה שיער עבה ובריא, מומלץ לחזור על הטיפול 3-5 פעמים, לפי הצורך. בהמשך יש לחזור 2-3 פעמים בשנה למניעת חזרת הנשירה או הידלדלות מחודשת של השיער. עם זאת, הצלחת הטיפול משתנה בין מטופל למטופל ולכן כדאי להתייעץ עם הצוות הרפואי להערכה יותר מדויקת.
תוך כמה זמן אוכל לחזור לפעילות אחרי הטיפול?
כבר בסיום הטיפול ניתן לחזור לפעילות מלאה. יש לעקוב אחר הוראות השחרור בצורה מדוקדקת.
האם מותר לעבור את הטיפול במהלך ההיריון?
טיפולי PRP/i-PRF לא נבדקו מעולם בתקופת ההיריון ולכן אסורים לביצוע. על כן ימליץ הגורם המטפל להמתין עד לאחר הלידה. כך גם אין לבצע טיפולי PRP/i-PRF בזמן הנקה. ניתן לבצע את הטיפול בהסכמה עם הגורם המטפל רק כאשר ניתן לעשות הפסקה מלאה של ההנקה.

איזה יופי שבחרת בביוטי!

כמה‭ ‬פרטים‭ ‬קטנים‭ ‬ונחזור‭ ‬אליך לקביעת‭ ‬פגישת‭ ‬אבחון‭ ‬ללא‭ ‬עלות
שדה אינו תקין
שדה אינו תקין
שדה אינו תקין
שדה אינו תקין
השאר/י פרטים לשיחה עם נציג